به گزارش خبرگزاری حوزه، آیت الله علیرضا اعرافی، مدیر حوزه های علمیه کشور در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی ضمن تبریک میلاد با سعادت رسول گرامی اسلام(ص) و امام جعفر صادق(ع) اظهار داشت: برگزاری سالانه کنفرانس وحدت اسلامی به معنای پایبندی ایران و گفتمان انقلاب اسلامی به ارزشهای متعالی وحدت است و حضور نخبگان و علمای بزرگ اسلام در این کنفرانس به معنی آن است که امروز امت اسلامی بیش از هر زمان دیگری نیاز به یکپارچگی و وحدت دارد.
وی افزود: حقیقت آن است که ما امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند آن هستیم که به هویت امت اسلامی، معارف وحدت بخش و انسجام آفرین اسلام باز گردیم.
آیت الله اعرافی خاطر نشان کرد: زمانی که ما از وحدت اسلامی، همکاری، هماهنگی و هم افزایی سخن به میان میآوریم میتوانیم آن را در دو سطح بررسی کنیم. سطح اول، سطح عمیق و بنیادین وحدت و سطح دوم، لایه های عملیاتی و میدانی آن است.
وی ادامه داد: در موضوع وحدت، سه محور اساسی نیز وجود دارد که در آن علما و صاحب نظران باید قواعد و مبانی وحدت را تقویت کنند. اولین محور مباحث کلامی است، در کلام اسلامی نگاه مسلمین باید به مسئله وحدت یکدست باشد و همه ما وظیفه داریم که به آرا و عقاید کلامی که ترمیم کننده زیر ساخت های امت واحده اسلامی است، توجه داشته باشیم.
آیت الله اعرافی تصریح کرد: همه مذاهب اسلامی ضمن حفظ نظرات و عقایدی که دارند باید قواعد کلامی و فلسفی که تامین کننده وحدت امت اسلام است را اشاعه دهند.
مدیر حوزه های علمیه اظهار کرد: دومین محور، توجه به فقه اسلامی و فقه مذاهب است. بی شک در فقه اسلامی قواعد بسیار روشنی وجود دارد که همه امت اسلامی را به سمت یکپارچگی و انسجام دعوت میکند. سومین محور ، رعایت اخلاق اسلامی است. بی تردید این سه ضلع مثلث مبادی و مبانی وحدت اسلامی، یعنی کلام، فقه و اخلاق، به وجود آورنده یک امت واحده و یک تمدن نوین اسلامی یکدست و یگانه خواهد بود.
عضو فقهای شورای نگهبان تاکید کرد: بر همه ما مسلمانان واجب است تا با همکاری و تعامل گسترده، قواعد مشترک را به دست بیاوریم. امیدواریم سی و هفتمین کنفرانس بین المللی وحدت بتواند مراکز علمی و نهاد های دینی امت اسلام را به سمت اقدامات بنیادی و عمیق در معانی و مبانی وحدت هدایت کند و همه مسلمانان را به سوی این کار های مشترک بنیادی سوق دهد.
مدیر حوزه های علمیه کشور ادامه داد: محور دوم، محور میدانی و عملیاتی وحدت است؛ ما در این عرصه هم باید موانع بر سر راه وحدت را تشخیص دهیم و هم به راهکارهای عملیاتی برای زنجیره سازی امت اسلام و انسجام بخشی به مسلمانان دست یابیم.
آیت الله اعرافی خاطر نشان کرد: یکی از موانعی که باعث جلوگیری از انسجام مسلمانان جلوگیری می شود، عدم باور هویت اسلامی است و مسئله مهمی که باید برای آن چاره اندیشی شده و نشست های متعددی در زمینه آن برگزار شود تا حس یگانگی و عناصر هویتی مشترک اسلام برای مسلمانان و کشورهای اسلامی تقویت گردد.
مدیر حوزه های علمیه کشور تصریح کرد: مانع دیگر این است که امت اسلام به ظرفیت ها و توانایی های جمعی خود باور و اعتماد لازم را ندارد. اگر این نیروی عظیم اسلامی امکانات، ظرفیت ها و استعداد های خود را باور کند، آن زمان میتوانیم به سمت تجمیع و قدرت سازی حرکت کنیم.
آیت الله اعرافی با بیان اینکه فقدان نقشه راه تولید قدرت جدید فکری، معرفتی، سیاسی و... سومین مانع انسجام مسلمانان است، گفت: در این زمینه نیازمند نقشه راه قوی هستیم؛ ما در این مسیر ضعف هایی داریم که باید برطرف شود. چهارمین مانع، نبود ساز و کار برای حل مناقشات در جهان اسلام است.
وی پنجمین مانع بر سر راه انسجام اسلامی را رواج اندیشه های افراطی برشمرد و گفت: اندیشه هایی که وحدت را نمیپذیرند، تمامی مسیرها را برای گفتوگو و تعامل میبندند. ششمین مانع وجود رژیم غاصب صهیونیستی است که در قلب جهان اسلام قرار گرفته و موجب فتنه اندازی و تفرقه میان حکومتهای اسلامی است.
آیت الله اعرافی اظهار کرد: در محور عملیاتی و میدانی ما نیازمند همکاری هایی در سطح مراکز علمی و دینی هستیم.
وی در پایان گفت: گفتمان انقلاب اسلامی و محور مقاومت، اندیشه ای جز وحدت و همگرایی را تعقیب نمی کند و دست آنها برای همبستگی به روی همه مسلمانان گشوده است. امیدواریم که این نشست ها راهی به آن سمت باشد.
آیت الله اعرافی در وبینار سیوهفتمین کنفرانس وحدت:
گفتمان انقلاب اسلامی و محور مقاومت، اندیشه ای جز وحدت و همگرایی را تعقیب نمی کند
مدیر حوزه های علمیه کشور با تبیین محورهای وحدت اسلامی، تصریح کرد: گفتمان انقلاب اسلامی و محور مقاومت، اندیشه ای جز وحدت و همگرایی را تعقیب نمی کند و دست آنها برای همبستگی به روی همه مسلمانان گشوده است.
اخبار مرتبط
-
استاد حوزه در وبینار سی و هفتمین کنفرانس وحدت؛
برادری اسلامی به جای آوردن بندگی خداوند است
حوزه/ استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: پایبندی به برادری اسلامی و ایمانی توسط مؤمنان و مسلمانان به منزله به جای آوردن بندگیِ خداوند متعال است.
-
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بررسی کرد:
چالش ها و موانع وحدت امت اسلامی
حوزه/ نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح کرد: پیامبر گرامی اسلام(ص) و اهل بیت (ع) منادی وحدت میان مسلمانان هستند.
-
مشاور مدیر حوزههای علمیه:
اکثریت قاطع اهل سنت به اهل بیت علیهم السلام محبت و مودّت دارند
حوزه/ استاد حوزه علمیه قم اعتقاد به تکفیر، اندک شمردن مشترکات بین مذاهب و اطلاعات غلط از دیگر مذاهب را از موانع پذیرش وحدت و تقریب از سوی برخی علمای…
-
عبدالرحمن ایوبی: رهبر انقلاب اسلامی ایران منادی وحدت امت اسلامی است
اندیشمند لبنانی با بیان اینکه امام خمینی (ره) همواره بر مسئله وحدت تأکید میکردند، گفت: پس از ایشان نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران بر مفهوم وحدت اسلامی…
-
استاد دانشگاه تهران:
خودخواهی و تعصبگرایی از موانع وحدت است
حوزه/ استاد دانشگاه تهران گفت: خُلق و خوی ناپسندی که مانع از تحقق برادری میشود، گرایش به تعصبگرایی آمیخته با نژادپرستی است. همین تعصبگراییهاست که باعث…
نظر شما